1-2 dagars leveranstid | Fri frakt vid köp av minst 5 provark

Vanliga frågor

Kontakta oss gärna på hej@klinthome.se för fler frågor.

Vad kan jag måla med färg från Klint?

Väggar, tak, dörrfoder, golvlister, tavellister, garderober, m.m. Så länge ytan är fast, torr och ren finns det inga hinder för att inreda med färg från Klint.

Det enda vi råder dig att tänka en andra gång kring är att använda den till ytor som slits extra mycket, till exempel ett matbord, eller ytor som blir extra fuktiga, till exempel i ett badrum med dusch. För detta kan det behövas en extra tålig snickerilackfärg eller en extra fukttålig våtrumsfärg.
Hör av dig så ger vi tips på var du kan hitta dessa.
Vad är det för färg?
Vår färg är en vattenbaserad akrylatfärg med hög täckförmåga som är reptålig och avtvättningsbar. Den är provad för skadliga ämnen, fri från lösningsmedel- och mjukgörare, och innehåller mindre än 1 g/L VOC.

Läs mer om innehållet i vårt säkerhetsdatablad, och tveka inte att höra av dig vid frågor till hej@klinthome.se.
Vilken matthet eller glanstal har färgen?
All vår färg är matt (glans 7), förutom 00 — Tak, som är helmatt (glans 3).
Hur länge måste färgen torka?
Klibbfri: 1 timme
Övermålningsbar: 4 timmar
Hur lång är leveranstiden?
Vi levererar oftast inom 1-2 arbetsdagar i hela Sverige. Beställer du provark före kl 14.00 kan vi skicka dem samma dag, och om allt går vägen för Postnord kan de då komma fram dagen efter.
Hur mycket färg behöver jag?
Bra fråga! 1 liter av vår färg räcker till ca 6 kvm vid två lager. Se vår guide för hur du räknar ut färgåtgången till ditt rum.
Vilka typer av ytor fäster färgen på?
De flesta! Färgen fäster bra så länge ytan är fast, torr och ren. Fritt fram att vara kreativ.
Hur fungerar returer?
All utrustning går utmärkt att returnera inom 14 dagar så länge den är oanvänd. Hör av dig till hej@klinthome.se.

Färg kan vi tyvärr inte ta emot returer på även om förpackningen är obruten, då färgen bryts utifrån de beställningar som kommer in. Se därför till att använda våra provark eller färgprover för att hitta rätt kulör innan du beställer.
Är färgen säker?
Självklart. Vår färg är provad för skadliga ämnen, fri från lösningsmedel- och mjukgörare, och innehåller mindre än 1 g/L VOC. Inga VOC-ämnen används eller tillsätts i produktionen.

VOC, Volatile Organic Compounds, (sv. flyktiga organiska ämnen) är allmänna föroreningar i inomhusluft, och inom EU är gränsvärdet för vägg- och takfärg 30 g/L (kat. Aa/a).
Jag behöver hjälp!
Hör av dig!
hej@klinthome.se
Hur tar jag bäst hand om färgrester?
Bra fråga! Flytande färgrester ska lämnas in till återvinningscentral eller miljöstation. Om du tömt en färgförpackning från Klint helt och hållet går det dock utmärkt att lämna den i förpackningsåtervinningen. Hitta din närmaste återvinningscentral eller miljöstation genom din kommun, exempelvis här om du bor i Stockholm, här om du bor i Göteborg, eller här om du bor i Malmö.
Tråg — Medel

Tråg — Medel

Extra roller — Stor

Extra roller — Stor

Extra rollers — Medel

Extra rollers — Medel

Roller — Medel

Roller — Medel

Tråginlägg

Tråginlägg

Tråg — Stor

Tråg — Stor