1-2 dagars leveranstid — Fri frakt vid köp av 5 eller fler provark

Vanliga frågor

Kontakta oss gärna på hej@klinthome.se för fler frågor.

Vad kan jag måla med färg från Klint?

Idag har vi färg för väggar och tak. I framtiden hoppas vi också kunna erbjuda snickerifärg, men vi har ännu inte lyckats hitta en snickerifärg som lever upp till de krav vi har på miljövänlighet och kvalitet.

All vår färg går dock utmärkt att även använda till dörrfoder, golvlister, tavellister, garderober, m.m. Det enda vi råder dig att tänka en andra gång kring är att använda den till föremål som kommer att utsättas för betydande slit över åren. Målar du till exempel ett matbord där det ofta äts middag finns det en risk att det kanske behöver målas om igen efter ett tag.
Vad är det för färg?
Vår färg är en reptålig och tvättbar inomhusfärg med väldigt hög täckförmåga som lätt fäster på många olika typer av underlag. Vanligtvis behövs ingen grundmålning, och det behövs aldrig mer än två strykningar/lager färg för full täckning.
Vilken matthet eller glanstal har färgen?
All vår färg är matt (glans 7), förutom 00 — Tak, som är helmatt (glans 3).
Hur länge måste färgen torka?
Låt färgen torka 4 timmar innan det andra lagret målas.
Hur lång är leveranstiden?
Vi levererar oftast inom 1-2 arbetsdagar i hela Sverige. Beställer du provark före kl 14.00 kan vi skicka dem samma dag, och om allt går vägen för Postnord kan de då komma fram dagen efter.
Hur mycket färg behöver jag?
Bra fråga! 1 liter av vår färg räcker till ca 4 kvm vid två lager. Se vår guide för hur du räknar ut färgåtgången till ditt rum.
Vilka typer av ytor fäster färgen på?
De flesta! Färgen fäster bra så länge ytan är fast, torr och ren. Fritt fram att vara kreativ.
Hur fungerar returer?
All utrustning går utmärkt att returnera inom 14 dagar så länge den är oanvänd. Hör av dig till hej@klinthome.se.

Färg kan vi tyvärr inte ta emot returer på även om förpackningen är obruten, då färgen bryts utifrån de beställningar som kommer in. Se därför till att använda våra provark eller färgprover för att hitta rätt kulör innan du beställer.
Är färgen säker?
Självklart. Vår färg är provad för skadliga ämnen, fri från lösningsmedel- och mjukgörare.

Den innehåller också 0 g/L VOC. VOC, Volatile Organic Compounds, (sv. flyktiga organiska ämnen) är allmänna föroreningar i inomhusluft. Inom EU finns det gränsvärden för hur mycket VOC inomhusfärg får innehålla. EU-gränsvärde för VOC för den typ av produkter som vår vägg- och takfärgen utgör är 30 g/l (kat. Aa/a). Klints vägg- och takfärg innehåller 0 g/L VOC.
Jag behöver hjälp!
Hör av dig!
hej@klinthome.se
Hur tar jag bäst hand om färgrester?
Bra fråga! Flytande färgrester ska lämnas in till återvinningscentral eller miljöstation. Om du tömt en färgförpackning från Klint helt och hållet går det dock utmärkt att lämna den i förpackningsåtervinningen. Hitta din närmaste återvinningscentral eller miljöstation genom din kommun, exempelvis här om du bor i Stockholm, här om du bor i Göteborg, eller här om du bor i Malmö.
Tråg — Medel

Tråg — Medel

Extra roller — Stor

Extra roller — Stor

Rollerförlängare

Rollerförlängare

Extra rollers — Medel

Extra rollers — Medel

Roller — Medel

Roller — Medel

Tråginlägg

Tråginlägg